Revalidatie- en Opvangcentrum ROCK

ROCK, oftewel Revalidatie- en Opvangcentrum Kingstables, biedt als enige in regio Brabant de mogelijkheid aan paard- en ponyeigenaren om hun paard/pony in een veilige omgeving te laten revalideren. Het welzijn van het dier staat hierbij voorop. ROCK kan 10 paarden huisvesten in ruime, lichte boxen met de mogelijkheid om de bovendeur te openen.

Voor paarden die gedurende langere tijd boxrust nodig hebben, is er een grote stal van 15m2 aanwezig. Verder is er de mogelijkheid om paarden die geen contact mogen hebben met andere paarden in een isolatiestal te plaatsen.

Maandenlange boxrust met alleen aan de hand of in de aquatrainer stappen, kan een negatief effect hebben op de mentale gesteldheid van een paard. Daarom biedt ROCK vrije uitloop in een paddock en/of weiland voor geblesseerde paarden. Om ervoor te zorgen dat een geblesseerd paard rustig blijft op de wei/paddock en zodoende zijn blessures niet verergert, kunnen Vetranquil® korrels worden gebruikt.

In goed overleg met dierenartsen, osteopaten, fysiotherapeuten, etc. wordt een behandelplan opgesteld en nagestreefd. Mogelijkheden die ROCK biedt, zijn o.a. aquatherapie, aquatraining, sportmassage, voedingsadvies, fysiotherapie, osteopathie en warmtetherapie. Daarnaast biedt ROCK de mogelijkheid aan eigenaren om hun paard/pony een veilig onderkomen te verschaffen. Dit kan ook in tijde van afwezigheid, waarbij weidegang, verzorging en beweging worden gegarandeerd.

Voor meer informatie kan u contact met ons opnemen.