Faciliteiten

Op het bedrijf Kingstables en ROCK zijn verschillende faciliteiten aanwezig. Deze kunnen zowel door de pensionklanten als de revalidatieklanten gebruikt worden. Hieronder vind u een overzicht van de faciliteiten.

Stallen

Kingstables beschikt over 32 lichte, ruime boxen, waarvan de bovendeur geopend kan worden. Hiervan zijn 10 stallen beschikbaar voor pension en 22 stallen voor verhuur als lege box.

ROCK heeft 10 lichte, ruime boxen beschikbaar voor revalidatie. De bovendeur van deze stallen kan worden geopend. Voor paarden die gedurende langere tijd boxrust nodig hebben, is er een grote stal (15m2) aanwezig.

Indoor rijbaan 20×40

De indoor rijbaan (20x40m) is voorzien van een spiegelwand en een Meulendijks bodem met eb-en-vloed systeem.

Outdoor rijbaan 20×40

De outdoor rijbaan (20x40m) is volledig met hout omheind en voorzien van drainagebodem. Deze wordt gesproeid wanneer hij te droog wordt.

Outdoor rijbaan 20×60

De grote outdoor rijbaan is voorzien van een Agterberg bodem. Deze wordt gesproeid wanneer hij te droog wordt.

Longeercirkel

De longeercirkel is omheind met hout en schotten en voorzien van waterdoorlatende matten met drainagezand.

Trainingsmolen

De verharde trainingsmolen bevat zes vakken, afgescheiden door middel van netten die wanneer nodig onder spanning kunnen worden gezet. De molen kan op verschillende snelheden worden ingesteld.

Deze kan worden ingezet tijdens de revalidatie als een paard wel beweging nodig heeft, maar wanneer gecontroleerde beweging aan de hand niet (meer) noodzakelijk danwel mogelijk is.

Springmogelijkheden

In de springtuin is een uitgebreid parcours opgesteld, inclusief sloot. ’s Avonds kan de springtuin worden verlicht. Bij slechte weersomstandigheden is er de mogelijkheid om in de indoor rijbaan een parcours op te zetten.

Weilanden

Kingstables beschikt over 2,5ha weidegrond, verdeeld over een aantal kleinere weilanden die veilig zijn omheind met hout, band en koord.

In het zomerseizoen gaan de paarden ongeveer 4 uur per dag in kleine groepjes of apart naar buiten.

Paddocks

De paddocks hebben verschillende afmetingen, waarin de paarden in het winterseizoen individueel, in koppels of kleine groepjes ongeveer 2 uur per dag vrije beweging krijgen. Alle paddocks zijn veilig afgezet met hout, band en koord.

Poets- en wasplaatsen

De poetsplaatsen zijn licht en ruim. De wasplaatsen zijn voorzien van een wasbak en waterslang. Hier is zowel koud als warm water (tegen een kleine vergoeding) beschikbaar.

Solarium

Tegen een kleine vergoeding kan gebruik worden gemaakt van het solarium. Een solarium is ideaal om je paard te laten drogen na een wasbeurt. Verder kan het worden gebruikt als warming-up voor een training of wedstrijd. De warmte van het solarium bevordert tevens de spierelasticiteit en kan blessures verzachten.

Aquatrainer

De aquatrainer kan worden ingezet voor verschillende doeleinde. Bij ROCK wordt hij vooral gebruikt met het revalidatiedoel. Maar het kan ook worden ingezet voor trainingsdoeleinden, zoals spierversterking, conditie opbouw en verbetering van takt en co├Ârdinatie.